Lokalsida

Någon som ser över trädgården och huset

Tjenare bloggen! Jag ska anlita fastighetsservice till mitt hus i Solna och det beror på den enkla anledningen att jag har köpt mig en stuga i södra Sverige där jag tänkte spendera hela sommarhalvåret. Vi fick skriva på papperna idag så stugan är nu våran, vilket känns helt underbart. Jag och fru kommer därför åka ner i början av juni och sen vara där i några månader, vi behöver köpa lite möbler och så men det krävs ingen renovering utan det är bara att bosätta sig direkt. Däremot så kommer det behövas någon som ser över trädgården och fasaden hemma, det är trots allt sju timmar enkel väg så vi slipper helst behöva åka hem till Solna. Det är där som fastighetsservice kommer in i bilden. Att anlita ett företag som åker till huset någon gång i månaden, för att klippa gräset och se till att allting är som det ska vara, känns både tryggt och nödvändigt. Jag har även titta på att installera ett säkerhetssystem med kameror och larm som kommer vara på under tiden som vi är borta. Med tanke på att vi inte kommer vara hemma på ett par månader så vill man gärna ha lite extra koll så att det inte är någon som tar sig in i huset eller begår någon skadegörelse. När man anställer fastighetsservice så får man den kollen lite, men jag känner ändå att jag vill ha lite mer koll på hemmet. Det finns faktiskt kameror som man kan sätta upp inne i huset som har en rörelsesensor så att det plingar till i telefonen om det sker några rörelser. Snacka om att tekniken har gått långt fram under åren, förr var det bara låsa dörren och hoppas på det bästa när man skulle resa iväg. Nu vill jag önska er en trevlig helg!

Detta inlägg var postad i